Import & Export documenten voormelden bij Portbase



Via Melding Container Achterland  melden vervoerders vooraf aan import & Export documenten voor.

Import Documentatie Voormelden

De service Melding Import Documentatie maakt het mogelijk om alle nummers van douanedocumenten rondom importlading eenvoudig via één ingang elektronisch voor te melden bij de containerterminals (deepsea, shortsea) en ferryterminals.
De lading kan vervolgens zonder papieren douanedocumenten de terminal verlaten. Iedereen kan efficiënter werken. Dat geldt zowel voor de indienende importeur, expediteur, douaneagent of vervoerder als voor de terminal. Zonder voormelding via Melding Import Documentatie staat de lading op de terminal stil.

Import Status

Importeurs, expediteurs, douaneagenten en vervoerders kunnen via Import Status real-time zien of voor de lading die binnenkomt via shortsea- en ferryterminals de verplichte voormelding van importdocumenten is gedaan. Zonder een dergelijke voormelding staat de lading c.q. chauffeur vast op de terminal.

 

Verplicht voormelden importdocumenten via Portbase - Portbase

 

Export Documentatie Voormelden

Exporteurs, expediteurs, douaneagenten en (eventueel) hun vervoerders melden via de service Melding Export Documentatie al hun douane-exportdocumenten eenvoudig voor bij de container-terminals (deepsea, shortsea) en ferryterminals. Vijf basisgegevens over de lading volstaan. Op de terminals resulteert dit in een snelle, betrouwbare dienstverlening.

Track & Trace Export

Vanaf de aankomst op de containerterminal (deepsea, shortsea) of ferryterminal tot en met het vertrek per zeeschip kunt u uw lading via Track & Trace Export real-time volgen. Vervoerders wordt bovendien gevraagd om voordat een chauffeur richting shortsea- of ferryterminal vertrekt via Trace & Trace Export te checken of douanedocumenten daar zijn voorgemeld. Is dit niet gebeurd, dan heeft de chauffeur géén toegang.