Update 2020 van e-Lips beschikbaar



Schiedam 24-07-2020 door Yusuf Erbil

Zo vlak voor de zomervakantie is de grote update van e-Lips TMS gereed. De eerste transportbedrijven zijn al  begonnen met het gebruiken van de update. Naast talloze verbeteringen van bestaande functies, zijn er ook verschillende nieuwe functies bijgekomen.

Naast functies zijn er ook een aantal nieuwe modules toegevoegd aan e-Lips Transport Management Systeem. Zo is MCA van Portbase onderdeel geworden van e-Lips. We hebben een nieuwe module genaamd stalling, waarin trailers gemonitord en bijgehouden kunnen worden. UBL formaat factuur (UBL is een internationaal standaard voor o.a. facturen) die automatisch meegestuurd kan worden met verkoop facturen. Het is vanaf nu mogelijk om charters een deel van de omzet te geven i.p.v. aparte tarieven en afspraken. Het is ook mogelijk om een eigen afstanden tabellen in te richten.


Nieuw in e-Lips TMS: Stalling Module

 

Smartlogistics; e-Lips WeShare en Community

Smartlogistics van Erniesoft begint handen en voeten te krijgen met deze versie (e-Lips WeShare en Community). Via onze social media kanalen zullen we de komende tijd informatie geven over alle nieuwe modules. Vergeet niet om één van onze social media kanalen te volgen.

We hebben ook weer vele nieuwe standaard functies erbij:

Voorcalculaties crediteren en debiteren

Zo kunnen voorcalculaties met 1 muis klik gecrediteerd of gedebiteerd worden en een verkoop factuur kan met 1 muis klik in zijn geheel gecrediteerd worden.

Status doorloop Facturatie

Voor de status doorloop kunnen vanaf nu extra condities worden ingesteld. Een grote wens van onze klanten was dat een opdracht pas facturabel moest worden als ook de CMR of andere relevante documenten aangemaakt waren in de opdracht. Vanaf nu kunnen we dat instellen in e-Lips. Het is zelfs mogelijk om op niveau van een debiteur de restrictie in te stellen.

Afwezigheidskalender

Afwezigheidskalender heeft een gebruikersvriendelijke opmaak gekregen. Zo is het nu beter te zien en lezen welke afwezigheden er zijn.

Backup van het gebruikersprofiel

e-Lips maakt na succesvol afsluiten een backup van het gebruikersprofiel. Dit is handig, want als bij opstarten het profiel niet is in te lezen dan schakelt het systeem terug naar het backup profiel. Zo voorkomen we dat gebruikers hinder ervaren en gewoon hun werk kunnen blijven doen.

PTV Kaart

De PTV kaart is nu beschikbaar op bedrijfsniveau, elk gebruiker mag de kaart gebruiken wanneer het bedrijf beschikt over een geldige licentie. Daarom hebben we de kaart ook los beschikbaar gesteld. Zo kunnen gebruikers de kaart ook gebruiken om twee of meer adressen in te voeren en de afstand en kosten te berekenen. We hebben ook de ADR mogelijkheid ingebouwd. Gebruikers kunnen kiezen voor ADR en een tunnel restrictie.

Al met al erg veel nieuwigheid en verbeteringen. Zo blijven wij samen met onze klanten vooroplopen in de wegvervoer.